Last Christmas

Het is weer de tijd van het jaar.

Kerstbomen worden versleept op autodaken. Versiering wordt en masse verhandeld. Cadeaus druk verpakt. Menus zo exquise mogelijk samengesteld.

In alle winkels, maar vooral in de supermarkt wordt dezelfde cd of iets moderner, de door de winkeldirecteur samengestelde deezer-lijst, met stemmige sfeermuziek die tot in den treuren wordt herhaald.

Je zou er zowaar weemoedig van worden. Maar ik niet. Helemaal niet. Mijn nummer van het jaar zit erbij. Ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar dat ene liedje, die mij zo met warmte vervult.

Ik geef het toe. Van mijn 8 tot 12 jaar was ik werkelijk hevig verliefd op George Michael. Wham Wauw. Die perfecte baardsnit, stevige nekpartij,  hippe kledij. Hij was alles wat een man voor mij moest zijn. George had zelfs het recht op een plaatsje naast de poster van Don Johnson in mijn kamer.

Wist ik toen veel wat homosexualiteit was. Gelukkig was een kindertijd toen nog echt een kindertijd en werd je op latere leeftijd voorgelicht. Tegenwoordig moet je als vierjarige jezelf al afvragen of je nu gay, straight of transgender bent. Het is een kwestie van er snel bij te zijn, om toch ook maar je etiket van ‘speciaal’ te zijn te krijgen, is het niet?

Ik luister naar mijn favoriete liedje en zwijmel wat weg. Mijn puberzoon komt naast me staan en meldt me stellig dat dit ‘so nineties’ is, en dat dit een ‘no go’ is. Na meerdere pogingen om hem te negeren, besluit ik droogjes te repliceren. ‘Zoon, het is very eighties en ja het wordt tijd dat de nekmatjes terugkomen.’ Al is het maar om je te beschermen tegen de vrieswind die vanachter aan komt waaien. Die zorgen er tenminste voor dat je geen nekverkoudheid krijgt. Die trendy hipstersnits doen dat niet hooooooooooooor.

Last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, you gave it away…

Wat een mooie kerstopener.

Advertenties

Een gedachte over “Last Christmas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s