Een zomerse ochtend

Een licht floepte aan. Ik hoorde wat gestommel in de kamer boven me. Omdat het nog maar 5u30 was besloot ik me terug om te draaien en nog wat verder te dromen.

Om 6u30 werd het gezin stilaan wakker. Het ene gezinslid al goedgemutster dan het ander. Het was een ochtend zoals iedere ochtend. Alvast, dat dacht ik toch.

Ik hoorde mijn echtgenoot de kerstverlichting aansteken, de hond uitlaten (om de dringendste nood te ledigen) en naar zijn werk vertrekken.

Kleine voetjes trippelden de zoldertrap af.

Daar stond hij dan, in volle ornaat. Zomerslippers (van Cars), een zeer kort blauw zomerbroekje, T-shirt van EK 2014, een zomerse oranje gilet nonchalant over de schouders gegooid. En als afsluiter een pet schuin op het hoofd gedrapeerd.

Op slag werd mijn dag zo zonnig ingezet. Mijn jongste zoon had zichzelf, naar eigen smaak aangekleed. Ik ‘trots lijk 40′. Wat word hij groot.

“Mama, het heeft geregend in mijn bed”. “Ik heb het gezien, er is een heel klein gaatje in het dak boven mijn bed. Echt heel klein, maar toch heeft het mijn bed volledig natgeregend.” “En daarom heb ik andere kleren aangetrokken. En ik ga in deze kleren naar school, om te tonen aan juf. Ik ben mooi”

Tja, ik ben een beetje sprakeloos. “Hij lijkt al zo groot” denk ik. “Als een advocaat weet hij zich uit zijn benarde situatie te praten. Maar toch is hij eigenlijk nog zo klein”.

Nadat ik hem heb afgezet op school, met muts en winterlaarsjes aan, besluit ik het gat in het dak boven zijn bed nep-sillicoonsgewijze te dichten. En zijn lakens stop ik in de was.

’s Avonds, noch de volgende dagen heeft geen enkele regendruppel nog het lef gehad neer te dwarrelen op het bed van mijn jongste.

Lang leve mama en haar siliconenspuit.

Advertenties

2 gedachtes over “Een zomerse ochtend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s