De kast

Je parfumeerde jezelf royaal telkens je het huis verliet. Onveranderd rook je terug. Chanel nr 5, 1887, zelfs Krazy Krizia.

Je krakende leren jas. Ik weet eigenlijk niet of die echt leer was. Een donkerbruine, met namaak pelsen bontje. 2 lintjes om je kap dicht te trekken, vervaardigd uit dezelfde materie als je jas. Ze waren vierkant. Hoe oud die jas ook was, hij bleef maar kraken. Zelfs als ik mijn jas nam die naast de jouwe hing.

Die veel te grote handtassen van je. Gemengde emoties. Je had er zo veel. Per seizoen kwam er een nieuwe binnen. Het maakte me boos, we hadden al zo weinig plaats in de kast. Jij stopte handtas in handtas om toch weer plaats te maken voor een net afgedankt exemplaar.

In die tassen kon je jezelf wel meenemen. Je hebt eens een hele grote damesslip willen meesmokkelen uit de winkel. De verkoopster was razend, maar jij kon niet meer stoppen met lachen. De slip had zich stiekem aan een gesp van je tas vastgeklampt.

Je vergeeld, oranje asbak. Recht uit de jaren 70 de jaren 90 in gekatapulteerd. Er zat een barst in, de randen compleet afgebrokkeld. Het deksel een halve metalen schaal. Pas na een half pakje Bastos was die schaal vol. Dan moest je die even legen in het vergeeld, oranje deel.

Deze spullen heb ik nog steeds. Ze zitten allemaal in een doos, weggestopt in de kast. Ik kijk niet meer in de doos, maar ik denk er nog vaak aan. Deze zaken waren jou. Jouw materie.

Ik ben boos en ik wil je terug. Ik hoop dat je terugkomt, kan natuurlijk niet echt. Maar daarom hou ik die spullen even voor je bij.

Je gaf me raad, zonder op te dringen. Eeuwig luisterend oor. Ik hoorde je wel, maar luisteren was nog te vroeg. We waren net uit de conflicten.

Nu zou ik aandachtig naar je luisteren. Je zou me zeggen: “Ik hou van je, ondanks alles. Ik heb je lief. Voor mij ben je altijd perfect.”

Ik beloof je ooit kijk ik terug naar die spullen. Want dan heb ik het gevoel dat je dicht bij me bent. Dan hoop ik dat mijn innerlijke stem me geruststelt, dat mijn imperfectie ook zelfliefde verdient.

Advertenties

3 gedachtes over “De kast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s