(On)handelbare kindjes

Mag ik een beetje van je gezelschap?

Het is zo moeilijk m’n plekje hier te vinden. Net als iemand die van buiten naar binnen kijkt.

De andere kinderen spelen, lachende gezichten. Verzinnen draken en tovenaars en dansen om me heen. Ik hoor ze heel hard gillen, maar hoewel ik heel hard mijn best doe, begrijpen doe ik het niet helemaal. Ik heb nog nooit een draak gezien hoor.

Mijn leven is voor mij heel duidelijk. Ben ik boos, dan schaam ik me niet. Vind ik iets oneerlijk, dan zorg ik er wel voor dat er gerechtigheid geschied.

Ik geef veel uitleg en praten kan ik als de beste. Toch denk ik dat de anderen niet luisteren, ze doen toch niet wat ik graag wil.

“Ik loop niet in de pas” zegt men. Hoewel ik dat eigenlijk wel doe. Ik loop iedere dag achtduizend stappen, althans volgens de teller van mijn mama.

Ze zeggen vaak dat ik de grens te veel oversteek. Ik heb die grens nog niet zien liggen. Ik stop gegarandeerd eens ik ze tegenkom.

Ik zou het vaak moeilijk hebben, dat zeggen mijn vrienden me toch steeds weer. Ja, het kan me wel eens te veel worden. Dan ga ik wild te keer.

Maar beloofd ik zal zeker nog meer een flinke jongen proberen te zijn. Want ik heb heel vaak spijt. Ik bedoel het allemaal niet zo. Mijn hoofdje draait alle dagen overuren.

Mijn handje reikt nu naar je uit. “Mag ik een beetje van jouw gezelschap? Ik ben toch nog zo klein. Stappen we samen in de toekomst? Makkelijk zal het niet zijn. Het wordt vast een grote puzzel. Maar mijn stukje past toch ook ergens in de grote maatschappij.”

“Zullen jullie voor me zorgen? Ik moet nog zoveel leren. Volledig begrijpen zal ik het nooit. Maar ik blijf proberen, ik doe gewoon heel goed mijn best.”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s