13 min een week

Je schrijfster heeft het de komende weken heel druk. Vandaar 13, een week te vroeg.

13 is een uitdaging, geloof me ik ben er geweest. Bak noch vis. Hemelsgewijs was ik toen al volgroeid, de rest was aan het bloeien. “En hoe zit het met jou?” vraag ik mondsgesloten.

Als je ouder wordt kan je ongegeneerd over alle kwalen praten met je PEER- group, sterker nog sommigen zijn er heel sterk om als eerste te beginnen praten en daar niet mee op te houden. Jammer dat het lichte kwalen zijn…

Als je echte zware kwalen hebt, dan wil je niets liever dan er niet aan denken.

Dus bij deze, via deze weg… Als je mama’s schrijfselen eigenlijk wel leest … Even tussen Minecraft en Assasins Creed in … Om dan nog niet te spreken over de vele toetsen waarvoor je alsof studeert… Gewoon als je even tijd hebt… Een videopost op m’n blog mag ook hoor. We hoeven dan niet zo rechtstreeks te praten, zoals we vorig jaar wel nog deden. Of hou je het gewoon liever bij je PEER?

Je bent veel veranderd het voorbije jaar. Beetje groter. Geen toegevingen aan moeder bij het armworstelen. Per kwartaal een schoenmaatje bij. Je stem probeert lagere noten te halen. Maar vooral een EIGEN mening???

Mama vindt het best onaangenaam, haar kleine jongen is aan het vervagen en er komt een vent uit de cocon. Het gaat haar allemaal veel te snel. Dus geen permissie tot 13.

Ergernissen typeren hoofdzakelijk je leven.

Vooral de onlogische levenswijze van moeder. Ze kan niet rijden. Schraap na schraap rijdt ze met haar (ongewild verlaagde) wagen onaangepast door de woonwijken van de stad. Afvragend zal jouw bolide over 4 jaar en 3 maanden op deze wijze behandeld nog bestaansrecht hebben? Schuimrubber verdedigt de bodemplaat.

Je beschikt over een zus van 11, maar ze bevindt zich zeker al in de 13-jarigen gevarenzone. Met alle gevolgen van dien. Je onuitputtelijke ergernis tegenover vrouwen wordt hierdoor bevestigd, bestendigd en blijvend bekracht. Van jou zal mama geen kleinkinderen mogen verwachten?

Als ma gaat winkelen, dat hou je niet voor vol. Zelfs tot 2 keer toe dezelfde winkel in. Ik zit overdag waar ik hoor te zitten van de minister. Dik tegen mijn zin. Wetende dat een vrouw in nood aan het winkelen geslagen is. Ik weet nooit wanneer ze op tocht vertrekt. Dus ik zit vrijwel ieder lesuur met de daver op het lijf. Nadien laadt ze dan de kasten ongecoördineerd vol. Ieder rek is nu gelabeld. En mama: “hanteer FIFO”. Wat er al het langst in zit, dat halen we er als eerste uit om te eten.

Je kleine broer loopt gewoon in de weg.

Die hond werd als schattige puppy misbruikt om later te dienen als wandelplicht. Enkele minuten dat je niet online beschikbaar bent.

Gelukkig is er nog de stoere papa, die steeds bereid is om met je te gaan sporten. Je hebt er nu zo’n 8-tal geprobeerd. De ware zal je nog wel vinden. Positief denken. (Dankuwel KSA)

Mijn ouders, maar vooral haar, hebben heel veel bijsturing nodig. Ik ben er altijd voor hen. Maar wat ze vroeger nooit deden is tegengas geven. En steeds harder. Ik vind dat eigenlijk helemaal niet nodig, want ik ben goed zoals ik ben.

Ja, ik ben een sloddervos. Ik weet niet wat een wasmand is. Dat woord heb ik nu net voor de eerste keer in mijn leven uitgesproken. Ik kan niet anders dan mijn kleren laten rondslingeren in mijn kamer.

Ik word op deze leeftijd met nieuwe dingen geconfronteerd. Maar als die mijn interesseveld niet raken, dan heeft het toch geen zin me daarvoor open te stellen? Gamen wordt een olympische sport, mama. Zoveel komt op me af, het is me soms te veel, wil je me (een beetje  maar) begeleiden, want ik ben toch nog maar een kind…

Voilà, we zijn het eens. Jij blijft 12 en mama is al jaren 3×7. Dat geeft matchende cijfers, uiting van samenhorigheid.

 

Een vervroegde gelukkige verjaardag jongen. Je bent pas jarig op 30 april. Maak er een fijne aanloop week en dag van.

Maar vergeet ook niet te genieten van al je onjaardagen die zullen komen.

We weten dat je zo snel mogelijk zou willen wegscheuren in moeders bolide (al dan niet met bodemplaat). Dat komt in orde jongen. Maar laat mama ook de vering, remmen, koppelmechanisme verder voorbereiden op je komst.

12+1 dikke piepers van ons allemaal.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s