Gelukkig zijn

“Gewoon, zittend op die puntige rotsen in Rupit, Spanje. M’n benen bungelend over de afgrond, minimaal 12 uur lang. Graag helemaal alleen. De hond mag eventueel ook mee. Geen wereld om me heen. Ademhalen en genieten via de zintuigen. Maar vooral de stilte van de wind.

Dat is mijn ultieme betrachting.” droomde ze naar de toekomst.

“Ik zou net als iedereen mezelf grote rijkdom, veel vrienden en familie, een goede gezondheid en nog zoveel meer willen toewensen.

Wat is rijkdom? Te veel om op te doen of trots zijn op jezelf dat je op eigen kracht de maand hebt overbrugd? Iedereen gevoed, gelaafd zonder schulden gemaakt.

Of is rijkdom veel vrienden en familie hebben? Wat zijn vrienden? Kunnen ze ook virtueel zijn? Mensen bij wie je echt jezelf mag zijn, die je mindere kanten omarmen en je accepteren zoals je bent. Kan familie vriendschap zijn?

Zorgen vrienden voor een goede gezondheid of is het net andersom? Weet je pas wat een goede gezondheid is als je er zelf geen (meer) hebt? Wat is gezond zijn? De ene dag is de andere toch niet?

Ik heb besloten niets van dit alles nog na te jagen. Want ik heb er gewoon geen vat op. Hoe erg ik ook probeer.

Wat ik wil bereiken is eigenlijk wat telt.” Ze onderbrak haar vraagvoering, vanop de stoel op de zulle van haar woning. Naast haar lag de hond. Fietsers snelden voorbij. Een buurman groette haar vriendelijk, maar met discretie.

“Die rots is echt wat ik wil verwezenlijken. Dagelijks train ik 12 uur om stil te zitten, hier op mijn stoel, en ik geniet ervan. Of ik ooit nog in Rupit zal raken, dat kan ik niet beloven. Maar gewoon het denken aan, verlangen naar en plannen maken, dat is de basis voor mijn geluk.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s