Leef nu

“Waar is toch al het mos gebleven?” bedenk ik door het raam. Op het ritme van de voorhamer die wat verdriet fluweel wegzacht, ben ik blij. M’n dochter heeft besloten Nike te zijn. Al die dure Adidas kan eindelijk weg.

M’n oudste zoon wordt verdacht een weerwolf te zijn, door z’n manen. Als hij bij de kapper licht gaat grommen, dan weten we het wel.

De jongste zit op Tae-Kwon-Do. Glad, hard, fel. Ik weet niet veel over weerwolven. Maar doorzetters zijn het wel…

Ik heb een puppy met konijnentanden. Ongelooflijk grappig als je onder haar ligt. Ze torst al 3 maanden ons hoongelach. Maar we zien haar toch veranderen. Ze neemt wraak op haar broer en knuift z’n onderpoten er bijna af.

Het was een moeilijke week. Knopen doorhakken. Terwijl ik als eeuwige twijfelaar ben geboren. “Ga ik eruit of niet, nog een beetje wachten of nu al, lap 4 weken te vroeg…” Ik slaag erin een stap te nemen om de orde er weer wat in te krijgen. Trots op mezelf, loop ik tegen een persoonlijke analyse aan. Gestoeld op verkondigde ‘waarheden en uitbreidingen’ van een derde, die men niet heeft gedubbelcheckt.

De reden waarom ik dit typ. Het is zo makkelijk iemand dood te meppen op basis van roddels, fouten of gebeurtenissen uit het verleden. Over de toekomst kan ik niet praten, want ik heb geen glazen bol.

Ik hou me bezig met zoveel mogelijk in het nu. Nu problemen oplossen. Nu kijken waar mensen staan en indien nodig een high-five.

Daarnet was mijn grootste probleem: “Waar is al het mos uit mijn gazon? Ik heb toch net bemest. Sterker: Waar is mijn gazon? Die beesten eten toch geen gès?”

En morgen is er een nieuwe dag.

Een gedachte over “Leef nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s