Wat was dat met die Sint?

Als een kind het zichzelf luidop afvraagt, maar het eigenlijk niet horen wil. “Neen, liefje, de Sint bestaat inderdaad niet. Je hebt juist geraden. Het is mama en papa die alles klaarzetten voor jou. We doen dit nu al bijna 6 jaar zo. Het is eigenlijk begonnen als dreigmiddel. Zodat je aan iemand je tutje moest afgeven. Dat lukte pas na 5 jaar. Het was de tandarts die het van je kreeg. Maar de Sint was wel een handig referentiepunt, opdat je enkele weken per jaar braaf zou zijn. In ruil kreeg je cadeaus en heel veel zoets. En ook omdat het zo schattig is, als je achterkomer (jongste kind) nog gelooft in Goedheilige Magie. En nerveus wordt als hij een bebaard persoon in een rood tapijt ziet zitten. En zeker als we hem op z’n schoot zetten. “Lachen, voor de foto. Allez, waarom blijft die nu toch wenen.” Terwijl we alle andere dagen in het jaar tegen ons petatje zeggen, dat hij best op zijn hoede is als hij zo iemand tegenkomt. En zeker als hij snoep aanbiedt. NIET OP INGAAN, liefje.

 

Welke hond uit Paw Patrol zou de Sint eigenlijk de stoerste vinden? Ik heb een mooie tekening gemaakt. Hij zal toch passeren dit jaar? De postzegel zal ik wel op de tekening kleven, dan komt hij vast en zeker toe. Ik heb er 3 geplakt. Is dat genoeg?

Mama, wil je ook het telefoonnummer op een briefje schrijven? Dan kan de Sint me bellen. Kan ik hem nog eens zeggen wat ik wil?

Zoveel cijfertjes, de Sint zal denken dat we hier met 6 kindjes zijn. Komt er vast veel chocolade toe.

Ik heb de tekening in een envelop gedaan. Dichtgeniet. En nog met kleefband extra toegeplakt. Breng jij hem morgen naar de post, mama?

 

Het paasmandje ligt in de kast. Ik zal het gebruiken voor de worteltjes. (“Let op dat de hond er niet mee wegloopt.”) Gek hé, wat doen de dingen van de paashaas hier toch?

We moeten zeker een pintje zetten voor de pieten. Maar het allerbelangrijkste is toch het suikerklontje voor het paard. Dat leggen we iets hoger, want het paard zijn nek is zo lang.

Wie maken die cadeautjes eigenlijk. Doet de Sint dat alleen of zijn het de pieten? Ik denk echt dat het de pieten zijn. De Sint is veel te oud om nog te werken.

‘Sinterklaasliedjes worden gezongen, …’

 

Hoe heerlijk is het toch om leven. Je grootste illusie en wat je eigenlijk wel vermoed wordt bewaarheid. En toch ga je verder alsof het niet net meedogenloos werd doorgeprikt.

Hoe heerlijk is het toch om leven. In een kinderlijke fantasie, verlangend naar wat zal komen. Hoe groter het blad waar je op tekent, en hoe groter de tekening zelf, …

Hoe heerlijk is het toch om leven. Dat je ouders je zo terwille zijn en niet meer terugkomen op je eerste vermoedens. En nog steeds meegaan in je fantasie. We praten volgend jaar verder, jongen.

Hoe heerlijk is het toch om leven. Slechts enkele wortelen, bier en suiker zullen dit jaar worden omgezet in Elektronica.

Hoe heerlijk is het toch om leven. Dat je net te klein bent om dit al helemaal te kunnen lezen. Want terwijl ik aan het typen was heb je zelf dit verhaaltje heel alleen ‘geschreven’.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s