Genieten van de vakantie

Was de vondelingenschuif groot genoeg, ik stak ze er allemaal in.

Vakantie, 3 kinderen, een echtgenoot en beesten?

Zeker de woning grondig poetsen, na weken van verwaarlozing. Doe het in het begin van de vakantie, dan kan je extra lang genieten van de properheid. De ramen hebben recht op hun voorjaarsbeurt. Zeker als die dag nog kinderhanden, zichzelf ingesmeerd met zonneolie, passeren. Vergeet de auto vooral niet na te spoelen, want enkel shampoo geeft vieze vlekken.

Dagelijks ga je minstens 3 keer de honden uitlaten zodat ook zij hun sociale contacten kunnen onderhouden. Zij het op dominante, blafsgewijze manier hen de kans te geven aan te tonen wat hun territorium behelst. Dankbaarheid zal je krijgen onder de vorm van een opengekrabd gazon. Natte aarde biedt verfrissing en het schijnt aardt het ook lekker.

Dochter is verslaafd aan haar overvolle agenda die plots zonder kwam te staan. Humeurigheid vervangt adrenaline. Probeer die weg te poetsen met veelvuldig Action-bezoek om vooral knutselmateriaal en snoep. Nadruk op probeer. Voor je het weet zit je zelf te bezigen met verf, olie, azijn, lijm en zout. Het beoogde resultaat wordt zoeken. Maar uiteindelijk valt er wel iets in te zien. Naargelang de imaginaire mogelijkheden.

Tijdens het winkelbezoek neem je uiteraard je zonen mee. Je dochter heeft geen zin. Op de gok sla je het juiste materiaal in. Kleine zoon gedraagt zich als een oerman en betast alles waar zijn oog op valt. Hopelijk krijgen we dit er tijdig uit-geopvoed. Grote zoon loopt zich publiekelijk te generen voor moeder-lief. Haar ongestructureerd aankoopgedrag, frustratie om het afwezig zijn van lijm en hoe ze dit uitwerkt op het onschuldig winkelpersoneel, het constante be-neen-en van kleine broer dat steeds luider en assertiever wordt geuit. Je zou voor minder telkens de parallelle winkelgang nemen en doen alsof je druk, alleen, aan het winkelen bent.

Het lef van het vastnemen van een boek tijdens een onbewaakt moment. Op mijn verzoek, van maanden geleden, beslist echtgenoot de tuinafscheiding te verwijderen en een, in real life, prijs-kwaliteit vergelijkende studie te gaan doen. Achtereenvolgend zetten we vaart naar de Brico, Gamma, Hubo en Brico-Plan-it. Nu nog wachten op extra kortings-dagen, dan slaan we onze slag.

Ik vraag me af of een hond kan zien dat een omheining weggenomen werd?

Multitasken zit me in het bloed. Studeren, werken en gezin. Maar soms kan dat ook wel eens gaan koken. Want er zijn grenzen aan mijn tolerantie tegenover de inbreuken op mijn zeldzame vrije tijd.

Morgen is het mijn dag en gaan we naar de schuif. Het voor mij bestemde puzzelstukje, dat mogen ze toch voor even bij de vondelingen laten. Al is het maar voor een paar dagen.

Ga ik even kruiswoordraadsels oplossen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s