Een goed rapport

‘Mama ziet je graag zoals je bent.’ Zeg ik terwijl je stemmetje bevend zegt ‘De juf van de andere klas kan zo streng zijn. Mag ik echt niet met m’n vriendjes mee? Ik ben toch niet stout geweest?’

Ik zie zo veel van mezelf in je als ik naar je kijk, terwijl jij je leventje leidt. Wij glijden niet over een strakke bowlingbaan, de finish in zicht. Glurend naar de medeballen of de regels keurig nageleefd worden. Edoch strevend de eerste te willen zijn en dit gaarne aan de wereld tonen als we uiteindelijk winnen. Zij het zelfs tot via de sociale media toe.

Neen, lieve schat. Wij lijken wel ballen in een flipperkast. Ook wij streven naar het hoogste getal. Maar we lopen tegen zo veel obstakels en toevalligheden aan dat we soms wel stuurloos lijken. Uiteindelijk bepaalt het lot waar we terechtkomen. En dat is niet altijd waar wij dachten te zullen belanden. Tot onze frustratie soms.

Je broer en zus lopen een ander levenspad. En je vindt het helemaal niet leuk om achterop te hinken. Het is niet eerlijk en zelfs pijnlijk als telkens weer de goede cijfers van anderen je om de oren worden geslagen. ‘Mama verstaat heel goed hoe je je moet voelen. Daarom vraagt mama nooit naar iemands punten of rapport…’

Ik ZIE je GRAAG zoals JIJ bent.

Zolang je maar lief bent voor je vriendjes, ons en vooral jezelf.

Beloof me, jongen, en geloof me. Jij geraakt nog heel ver in het leven. Hoe jij nu dapper je tegenslagen overwint. Weinig andere 6-jarigen doen het je na.

 

Ik hou van je en zal er altijd voor je zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s