Sois-toi et t’es belle

Wees jezelf, zelfvertrouwen, vertrouwen in de toekomst. De toekomst zal het uitwijzen waar je komt. Zal ik er komen? Waar ga ik naartoe? Zal ik het weten als ik er ben? Of toch tenminste als we er naartoe vertrekken. Ligt mijn bestemming dan vast, zoals in predestinatie?

Predestinatie zegt dat de weg bij voorbaat is vastgelegd, ergo het is bij iemand gekend. Of iemand is ermee bezig geweest. Die iemand heeft een zware last te dragen. Ik zou niet graag het leven van een ander moeten uittekenen. Optimisme is rap verspreid. Veel gegadigden. Al dat minder goede nieuws te verdelen. Iemand beslist over hoeveel je toebedeeld wordt. Veel bedankingskaartjes zal iemand dan ook niet krijgen.

Vertrouwen in de toekomst. Dan ga ik ervan uit dat de toekomst alles weet. Net zoals het verleden niet meer tastbaar is en ‘nu’ voorbij is wanneer ik het woordje uitspreek. Ik kijk uit naar de ontmoeting met de toekomst. Alleen heb ik geen idee wanneer en waar dat zal gebeuren.

 

Piekeraar, zeveraar, waar hou je je toch in godsnaam mee bezig, denken (bah). Onnodig kritisch mens… Waarom maak je je het leven zo moeilijk (dombo)? Wie houdt er zich nu bezig met denken? Wat is de zin daarvan? Alles gaat toch voorbij. We hebben niets onder controle. De toekomst zal het zelf wel bepalen. Kind.

 

Ik versta het niet. Ik ben nu zo. Ik heb niet graag dat de toekomst mijn leven bepaalt. Ik wil zelf controle. Al maakt me dat heel bang.

 

Wees jezelf in je volledige doen en zijn. Dan ben je MOOI

 

Ben ik dan ook mooi, ondanks dat mijn hersenen constant overuren maken?

Ben ik normaal, als ik het leven helemaal niet begrijp?

Ben ik net als iedereen, dat ik niet altijd optimistisch kan zijn?

 

Mag ik zeggen?

Tais-toi et laisse-moi

Je sais que je suis belle

(pour le moment)

Je suis moi-mème

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s